Bilder:

Håkan och Challe pausar i skogen
Foto: Ulf Sahlström

Lövsättra enduroområde, 13 nov 2004:

Nästa helg och mer köra. Challe hänger på med 525:an och Uffe dyker upp med bil för att fotografera och filma lite.

Inspirerad av hur bra det gick på första körningen bränner jag på i ungefär samma tempo och håller på att krascha rejält några gånger. Hmm… jag kanske skall ta ner tempot lite och fokusera på att få till tekniken? Sagt och gjort, och det fungerar klart bättre. Ända tills Challe kommer och säger: ”Nu gör du precis tvärt om igen, sätter dig ner när jag ställer mig upp…”. Jaha, nertagen på jorden igen. Men han har ju rätt, inser jag när jag tänker efter. Och när jag väl tänker på det ute i skogen också fungerar det klart bättre.

Uffe klättrar runt längs spåret med sin videokamera och ställer sig vid ett tillfälle på ett mindre logiskt ställe: utgången ur en lerig kurva med stenar och rötter. Det var säkert en jättebra kameravinkel, men både jag och Challe är ytterst nära att klippa honom flera varv i rad…

Strax efter den kurvan var det ett konstigt parti som inte såg så farligt ut; rakt, lerigt och inte så mycket spår. Men varje kom jag kom dit så börjar hojen hoppa och studsa satan. Undrar om det är fjäderinställningarna eller om det var gropigt/stenigt? Märkligt…

Jag får några riktigt feta kast på bakhjulet inför Uffes kamera och lyckas sedan även att köra stopp i ett lerhål, men vad gör man inte för filmens skull? Och så är det sååå skönt med elstart!

Oscar dyker upp efter ett tag med stor-KTMen (640 Motard) och tuffar runt i spåret. Han inser dock rätt snart att stor-KTMen och dess hårda fjädring inte passar så bra. Jag har fått upp tempot hyffsat tycker jag, utan att ta några större risker. Det funkar bättre och bättre med att stå upp. Jag kommer fram på tanken i svängarna och håller armbågarna högt och utåt. Det går att förbättra ytterligare förstås, men det känns bra. Några svängar får jag till riktigt bra. Anders Eriksson släng dig i väggen! Challe kan förstås mer och sätter en klockren ”block-pass” på mig när han vill förbi. Snyggt!

Utmattad tuffar jag och Oscar hemmåt i kylan. Oscar sneglar åt Väsjöbacken men jag är för trött. Dessutom vill jag behålla dagen vurpfri.

© Schang Racing, 2004

- Till startsidan -          - Kontakt -