Senaste bilder:

Håkan laddar
Håkan laddar
Foto: Tony Meijer och Martin Kärnek
Fler bilder på bildsidan

Nyheter:

1 september 2007 »

Uj, det har varit ett långt uppehåll med att skriva på sidan, men däremot inte med endurokörandet.

Idag var jag och Jocke ute och körde i Kistaspåret, vilket var andra körningen efter sommaren. Kul men jobbigt. Tekniken funkade hyffsat, jag körde och tränade på blicken; att titta rätt. Men det är inte lätt... jag behöver träna mer.

Jag hade lämnat in gaffeln för renovering hos Springzz i veckan så det var första turen efter det. Jag upplevde den som lite stötigare i lugnare tempo men bättre i högre tempo där den innan slagit igenom lite. Jag får kanske lägga lite tid på att justera in den.

Och så hade jag varit smart (trodde jag) och lagt på helt nya däck i veckan. Vad jag hade glömt var att vi skall iväg nästa helg och köra grus, vilket är lite som att kasta pengarna i sjön. Så det var bara att kränga tillbaka gamla slitna däck. Man börjar bli bra på att kränga däck...

22 januari 2006 »

Idag blev det repris på iskörningen utanför Steninge Slott från förra året. Men årets körning var nog faktiskt roligare: minus 15 grader, strålande sol och en dryg decimeter pudersnö på en spegelblank och snorhal is. Det var svårt att svänga i de snävare kurvorna på banan vi lade upp, men om man ville friköra utanför banan var det bara att peta i 4:ans växel, gå på med gasen och lägga feeeta och lååånga speedwaysladdar. Underbart!!!

Bilder tagna av Erik Muskus kommer alldeles strax... Tills dess får du njuta av Uffe (2.8 MB), en animerad gif-bild ihopsatt från några av Eriks många och fina bilder... :-)

21 januari 2006 »

Snö-enduro igen, tjoho!!! Ut i skogen och ha kul! Tyvärr körde Tobbe sönder kedjan (som slog hål på motorblocket) och fick avbryta tidigt. Men Martin K, Tony och jag körde vidare och hade skitkul! Perfekt väder, perfekt underlag, en och annan småvurpa men överlag gick det bra. Och så fick vi lite hoppträning och grushögsklättring.

Kolla en liten film från turen:
3GP-fil (831 kB) - spelas av t.ex. QuickTime
MP4-fil (2.2 MB)

Videoklippen är filmade, redigerade och ihopklippta helt och hållet i en Sony Ericsson W900i mobiltelefon. MP4-filen är dock konverterad i efterhand, så den tappar tyvärr lite i kvalitet.

Bilder kommer kanske så småningom...

15 januari 2006 »

Efter för många veckors uppehåll blev det äntligen lite vinterenduro. Martin och jag tjuvtränade lite på lördagen för att köra lite längre tillsammans med Tobbe, Tony och Dompan på söndagen. Det blev mycket varierad körning från riktigt riktigt fina spår i skogen, via grusvägar till extrem gris-enduro (ledd av undertecknad...). Sammantaget kan man säga att vinterenduro är skitkul! Läs rapporten för mer info vad som hände...

Läs mer >>

7 januari 2006 »

Förkyld och långt ifrån förberedd avstod jag från att köra första Östra Open-deltävlingen för 2006 i Bergby. Istället hängde jag på Björn och tittade och fotade lite. Och det var ju inte alls så att jag blev sugen på att köra när jag stod i spåret och fotade... Nää då... :-( Men några fina bilder blev det i alla fall.

Se bilder >>

29 oktober 2005 »

MCE Grusrace 2005

Blandade bilder från MCEs årliga Grusrace.

1 oktober 2005 »

MCE Stock Car Race 2005

Blandade bilder från MCEs årliga Stock Car Race i Skeppstuna.

17 september 2005 »

När inbjudan till stubbrace dök upp var det inte svårt att tacka nej. Challes svärfars grannes sambos föräldrar (...) har en gård en bit utanför Järna med en åker som lämpade sig bra. Det var jag, Challe, Martin K (som ville provköra hojar inför stundande köp) och David (Challes svärfars granne) plus två polare Fredrik och Hans som drog iväg söderut.

Vädret var helt perfekt med strålande sol och lagom varmt. Åkern var inte mycket sämre med hård mark med bra grepp. Låg man för nära framförvarande blev man dock blästrad och jord och stenar som flög upp i ansiktet...

Det var lite ringrostigt men det lossnade hyffsat snabbt och efter ett tag gick det riktigt bra. Skitkul! En liten vurpa blev det när framdäcket först släppte och sedan greppade samtidigt som bakdäcket greppade väl bra. Resultat: en mysko variant av highsider... (dock i låg fart).

Dagen efter bjuder på träningsvärk i utvalda delar i kroppen och ordentligt ryggont... (måste ha överansträngt ryggen). Men lite smärta har väl inte dödat någon... ;-)

Tack till alla som var med och speciellt till David som fixade tillgång till åkern.

Många bilder här

Fler nyheter »

Klicka här för att se fler nyheter...

På gång:

8-9 september 2007 »

Grushelg i Dalarna där vi skall utforska roliga vägar, lite endurospår, skidbackar etc.

© Schang Racing, 2007

- Till startsidan -          - Kontakt -